Svet u meni

„Svet u meni“ istražuje prostranstva i bogatstva sveta u nama. Bavi se pitanjima razvoja individue ali i kako uskladiti svet u nama i svet oko nas i pronaći ravnotežu izmedju to dvoje.

Novogodišnja

svetumeni | 31 Decembar, 2016 15:38

Postoji jedna, meni jako draga,  molitva starih ASteka koja glasi ovako : "Daj mi    Bože snage da izdržim ono što promeniti nemogu, hrabrosti da promenim ono što mogu,  i  mudrosti da razlikujem to dvoje."

Moja želja je da vam sledeća godina donese što manje situacija za koje je jedino rešenje da ih nekako   pregurate. Mudrosti , da i u njima pronadjte zrnce svetlosti i da se držite za nju i kada je najteže. Drugačije rečeno, da vidite rupe u siru ali da ipak uživate u njemu bile tu te nezgodne rupe ili ne .

Da uvek imate hrabrosti da uradite sve što je u vašoj  moći i to najbolje što umete.   I, da zatim sklopite mir sa sobom  jer ste uradili ono što ste mogli mada vam se nekada čini da je to premalo . i da je trebalo  mnogo više da date od sebe čak i tada kada i sami znate da više nije u vašoj moći.

Takodje, spremnosti da budete zahvalni na lepim i dobrim stvarima u životu  čak i onda kada se čini da  to više  nema smisla ili da nemate na čemu da budete zahvalni jer Nije uvek lako , uvideti   koliko je bogat darovima naš život posebno kada   život pritisne svom težinom a, ume on to  :). Ipak, čak i tada uvek postoji ono zrnce bisera samo ga nije uvek lako ugledati u prašini pod nogama. Postaje lakše sa vežbom.

I na kraju , želim da pronadjete  onu izuzetnu skrivenu poruku u   priči "Lepotica i zver", koja nam često promakne, A, kada je nadjte da  zastanete i da  podarite sebi jedan osmeh i što da ne šolju tople čokolade ili nešto drugo ako vam čokolada nije visoko na spisku omiljenih stvari .

A, kao poseban novogodišnji poklom predlažem vam da napravite vrlo poseban poklon i da ga zatim podarite sebi. Evo kako se pravi :

Uzmite list papira i na njega napišite sve ono što vas čini posebnima, ono što vas opisuje.  Ponekad je lakše ako se počne sa onim šta radimo u životu, Od posla kojim se bavimo  ili onoga što nas odredjuje na neki način kao što je roditeljstvo na primer.

Možda će u početku ići teško ako ništa slično niste radili  i možda će vam se činiti da nemate šta da napišete ali dajte sebi malo vremena i šansu  pa porazmislite još malo. Na kraju će reči poteći čak i ako vam se čini da ste sasvim prosečni . Verujte mi niste. Možda ćete sada pomisliti kako   stvarno nemate čime da se pohvalite jer ste  sasvim obični a, pri tome ste i bez posla   pa sedite kući. Da, tu baš i nema ničeg posebno sem što, čitate ove redove što znači da ste radoznala osoba. barem malčice a, to je   nešto pozitivno i čini vas donekle posebnima a, toga mora da ima još,

Kada napravite svoj spisak možete ostati na tome ili možete ići korak dalje tako što ćete za svaku stavku na toj listi  pronaći nešto što je simbolički predstavlja. verovatno nećete  uspeti da  pronadjete neki sitan predmet za svaku od njih ali pokušajte.    Ono što ne nadjete možete   recimo i  nacrtati .

Kada završite spakujte  sve to u  kutiju lepo je upakujte i stavite pod  jelku ili samo ostavite spisak negde gde ga možete videti .

Do nekog narednog pisanja, želim vam sreću i svako dobro .

E-mail adresa je i dalje tu za vas : peat.help@gmail.com

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb