Svet u meni

„Svet u meni“ istražuje prostranstva i bogatstva sveta u nama. Bavi se pitanjima razvoja individue ali i kako uskladiti svet u nama i svet oko nas i pronaći ravnotežu izmedju to dvoje.

20 saveta jednog od najvećih svetskih psihijatara

svetumeni | 02 Jul, 2017 17:14

 

Mihail Litvak je psihijatar,, psihoterapeut i jedan od najpriznatijih  stručnjaka  iz ove oblasti na međunarodnom nivou. On je prvi razvio i primenio  sistem  pod nazivom "Psihološki aikido",   koji se koristi za rešavanje konflikata  

Prema ovom autoru ,  ,  jako je važno da naučimo da razumemo    ljude sa kojima živimo ali i same sebe. Ovde je 20 saveta koji vam mogu pomoći da  to postignete i da razrešite mnoge životne situacije:

160×600 text-45 desno

1.      Kad čovek nema šta dobro da kaže o sebi, a želi nešto da kaže , on će početi  da  priča nešto loše o drugim ljudima.

2.     Ako želite nešto da  zgrabite svojim rukama, neka to bude znanje, a ne vrat bližnjeg.

3.     Depresija je data čoveku kako bi mogao da razmisli o sebi.

4.    Niko nikoga ne odbacuje, ali neki ljudi idu napred, a drugi zaostanu. Oni koji zaostanu često smatraju sebe odbačenima.

5.     Ako mislite da ste dobra osoba, zašto Vamje potrebno da i drugi to misle o vama?

6.    Uradite ono šta želite i ne tražite dozvolu. Nećete je dobiti!

7.     Pokazatelji duhovne zrelosti su sposobnost da volimo i sposobnost da izađemo na kraj sa usamljenošću. Najbolje stvari uradimo kad smo sami.

8.    Nezrela osoba često poseduje znanje, ali ne zna da ga primeni.. Zrela osoba ima znanje i zna da ga primeni. Zato nezrela kritikuje druge, a zrela osobadela..

9.    Ne znam koji je put do uspeha. Ali znam koji je put do neuspeha – to je želja da se svidimo svima.

10. Ne postoji muška ili ženska logika. Postoji samo sposobnost ili nesposobnost da ispravno razmišljamo.

11.  Želite li da znate ko je vaš najveći neprijatelj? Pogledajte se u ogledalo. Ako pobedite njega i ostali će se pokoriti.

12. Postignite uspeh – uvrede ćeprestati..

13. Lepo je razgovarati sa prijateljima. Korisno je razgovarati sa neprijateljima.

14.Postoji samo jedan opravdan razlog zašto biste napustili svoj posao ili prekinuli vezu sa nekim – nemogućnost postizanja ličnog rasta u tim okolnostima.

15. Potrebno je sa prijateljima i neprijateljima deliti samo radost. Vaši prijatelji će biti srećni, a neprijatelji uznemireni.

16.Nemojte trčati za srećom i sreća je ono što ćete pronaći. Mogu Vam reći gde se sreća nalazi – uVAMA.. Put do sreće je maksimalan razvoj svih Vaših sposobnosti.

17. Sreća je proizvod lepo organizovanog života.

18.  Ako želite nekome nešto da dokažete, onda postojite samo za tu osobu. Ako postojite za sebe, tada nikome ništa ne treba  da dokazujete.

19.Mašta je glas svih naših sposobnosti. I zato ja ne sanjam kako pevam u operi. Nemam glas za to. A ako bih sanjao o tome tada bih podstaknuo svoje sposobnosti. Tada bi uradio sve što je potrebno da postanem operski pevač. Treba samo da mislite kako taj san da učinite stvarnim. Nemojte požurivati stvari i tada se snovi brzo ostvaruju. Dobro je kada čovek kaže – ja samo želim da ostvarim svoje snove.

20.Bolje je komunicirati sa dobrom knjigom nego sa praznim čovekom.

Izvor:  viralgallerysite.com


Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb