Svet u meni

„Svet u meni“ istražuje prostranstva i bogatstva sveta u nama. Bavi se pitanjima razvoja individue ali i kako uskladiti svet u nama i svet oko nas i pronaći ravnotežu izmedju to dvoje.

Male kosmičke meditacije

svetumeni | 20 Decembar, 2016 18:45

MEDITACIJA ZALAZAK SUNCA

 

POLOŽAJ ZA MEDITACIJU

 

Najbolji položaj i za ovu meditaciju je ležeći ili sedeći, zatvorenih očiju.

IZVOĐENJE MEDITACIJE

 

Zamislite da se nalazite na morskoj obali, na nekoliko metara od vode. Tamo postoji jedan kamen na koji ćete sesti, u turskom sedu, okrenuvši se prema moru. Sunce je, pred zalazak, dotaklo površinu mora na horizontu, a treperavi odsjaj njegovih zraka prostire se po vodi sve do obale na kojoj vi sedite. Sunčevi zraci i njihov odsjaj na površini vode su blagi i prijatni za posmatranje. Pošto ste seli na kamen posmatrajte zalazak sunca - njegovu loptu i odsjaj zraka na vodi koji se prostiru sve do vas.

Ukoliko ne uspete da istovremeno gledate u sunce i njegov odsjaj na vodi, probajte barem jedno od ta dva. Ponekad ćete izgubiti kontakt sa suncem i njegovim zracima na vodi, ali znajte da vas oni tamo čekaju i vratite se ponovo na njih.
NAPOMENA

Potrebno je pri ovoj meditaciji da sunce bude blago, zalazeće i da njegovi zraci ne smetaju vašim očima. Pored toga, onaj kamen treba da bude uvek isti, jer od momenta kada sednete na njega, počinje meditacija.

TRAJANJE MEDITACIJE

 

Meditacija Zalazak sunca traje oko tri minuta.

KOLIKO PUTA SE RADI MEDITACIJA?

 

Meditacija se radi jednom dnevno, a u slučaju da se ne osećate dobro, moguće je primenjivati i više puta na dan.

EFEKTI MEDITACIJE ZALAZAK SUNCA

 

Često se, već posle nekoliko sekundi pošto ste seli na kamen, oseti usporenije i duboko disanje, smirenje i popuštanje napetosti. To je zbog toga što za spiritualne energije, vaše sedanje na kamen i posmatranje zalaska sunca, znače vašu molbu da vam čiste auru od posledica stresova i negativnih misli, da otklanjaju uzroke nervne napetosti i raznih oboljenja i poboljšavaju funkcionisanje vašeg nervnog sistema.

 

 

MEDITACIJA MALA PLANETA

 

POLOŽAJ ZA MEDITACIJU

 

Za ovu meditaciju je najbolji sedeći položaj.

IZVOĐENJE MEDITACIJE

 

Zatvorite oči i otputujte u mislima na jednu malu planetu. Ona je tako mala da vidite kako se savija na horizontu, kao da ste na nekoj velikoj lopti. Iznad Male planete se vidi noćno nebo sa zvezdama. Planetu obasjava malo Sunce blagom crvenom svetlošću, pa je cela celcijata crvenkaste boje. Planeta je potpuno beživotna i osim crvenog peska, šljunka i po koje stene, nema ničeg drugog. Čim započnete putovanje, već ćete biti na Maloj planeti. Uđite u telo koje tamo budete videli i boravite u njemu. Kada želite da završite meditaciju, jednostavno otvorite oči.

TRAJANJE MEDITACIJE

 

Meditacija traje od dva do pet minuta.

KOLIKO PUTA SE RADI MEDITACIJA?

 

Meditaciju možete raditi jednom do tri puta na dan, kao redovnu vežbu ili po potrebi.

EFEKTI MEDITACIJE MALA PLANETA

 

Za vreme vašeg boravka na Maloj planeti, duhovne energije čiste vašu auru od posledica stresova i time uklanjaju uzroke bolesti, smiruju nervni sistem, popravljaju raspoloženje i duhovno vas razvijaju.

 

 

MEDITACIJA PUTOVANJE ENERGIJAMA

 

Kosmos bez kraja, kosmos prepun sadržaja i funkcija, pa ipak tako nepoznat, tako nepristupačan i nedodirljiv za obično ljudsko oko i  obični ljudski um. Ipak, kosmos se može doživeti bez obzira na to da li se radi o čoveku visokih paranormalnih moći, ili nekome koji je prvi put čuo da postoji nešto što se zove kosmos. Ovo je način da doživite jedno tiho, prijatno putovanje na tim i u tim energijama koje čine univerumuniverzum,, kao što se plovi na blagom zatalasanom moru na gumenom dušeku, ili u čamcu posmatrajući plavetnilo neba i sjaj sunčevih zraka. To divno putovanje kroz kosmos uz pomoć energija kojima je on ispunjen, moguće je ostvariti meditacijom koja se zove Putovanje energijama.

Nekada su moć za ovu šetnju kosmosom imale samo visoko- razvijene osobe u paranormalnom smislu, ali je, sada dostupno svim ljudima da uživaju u ovoj prijatnoj relaksaciji i u upoznavanju sa energijama kojima je kosmos ispunjen i koje nas u potpunosti okružuju.

POLO ŽAJZA MEDITACIJU

Leći ili sesti, zatvoriti oči i opustiti se nekoliko sekundi.

IZVOĐENJE MEDITACIJE

 

Zamislite zatvorenih očiju, da pored vas polako promiče beličasta magla, stalno u jednom pravcu. Potrebno je, zatim da zamislite da ste ušli u tu maglu i da vas ona polako, kao na krilima, nosi sa sobom. Pri tome ćete doživeti prijatnost, opuštanje, zadovoljstvo. Noseći Vas tako, ona će možda menjati svoju boju i gustinu, izgledaće drugačije , ali ćete vi i dalje uživajući boraviti u njoj, i posmatrati sve pored čega prolazite, biće vam prijatno, osećaćete radost i zadovoljstvo. Na kraju ove prijatne vožnje, zahvalite se energijama koje su povezane s kosmosom, otvorite oči i protegnite se.

TRAJANJE MEDITACIJE

 

Meditacija traje obično tri minuta.

KOLIKO PUTA SE RADI MEDITACIJA?

 

Ova vožnja kosmičkim energijama može se raditi jednom do dva puta dnevno.

EFEKTI MEDITACIJE PUTOVANJE ENERGIJAMA

 

Rezultati ove vežbe su postepeno poboljšanje funkcije ner- vnog sistema, stabilizacija nerava, opuštanje, smanjenje psihijatrijskih i organskih tegoba i preventiva od nastanka novih bolesti. Ipak, ovo blago isceljujuće i relaksaciono sredstvo ne može razrešiti ozbiljne zdravstvene probleme, ali će mnogima pokazati na- čin na koji je moguće uz pomoć energija kosmosa postići izuzetne rezultate u isceljenju bolesti i tegoba savremenog čovečanstva.ŠIVINA MEDITACIJA

 

 

POLOŽAJ ZA MEDITACIJU

 

Ležeći ili sedeći zatvoriti oči i opuštati se nekoliko sekundi.

IZVOĐENJE MEDITACIJE

 

Zatvorenih očiju u sebi ili naglas izgovoriti sledeći tekst:

-Tamnoplava energija ulazi kroz moje palčeve na nogama u moja stopala
-tamnoplava energija prolazi kroz moje potkolenice,
-tamnoplava energija prolazi kroz moja kolena,
-tamnoplava energija prolazi kroz moje butine,
- tamnoplava energija prolazi kroz moje polne organe,
-tamnoplava energija prolazi kroz moju karlicu,
-tamnoplava energija prolazi kroz moje bubrege,
-tamnoplava energija prolazi kroz moj pankreas,
-tamnoplava energija prolazi kroz moju slezinu,
-tamnoplava energija prolazi kroz moju jetru,
-tamnoplava energija prolazi kroz moju žuč,
-tamnoplava energija prolazi kroz moje debelo crevo,
-tamnoplava energija prolazi kroz moje tanko crevo,
-Tamnoplava energija prolazi kroz moje želudac,
-tamnoplava energija prolazi kroz moja pluća,
-Tamnoplava energija prolazi kroz moje srce,
-tamnoplava energija prolazi kroz moju kičmu,
-tamnoplava energija prolazi kroz moj vrat,
-tamnoplava energija prolazi kroz moju glavu,
-tamnoplava energija izlazi kroz moje teme i zaustavlja se na 20 cm iznad moje glave.
-Žuta energija ulazi kroz moje teme, prolazi kroz celo moje telo, izlazi kroz palčeve mojih nogu i odlazi u zemlju.
NAPOMENA

Neophodno je, pre spominjanja imena organa, svaki put oba- vezno izgovoriti tamnoplava energija prolazi kroz... Nasuprot tome, kada se izgovara tekst o žutoj energiji organi se ne spominju, jer ona u trenu samo projuri kroz celo telo. Poželjno je zamisliti tamnoplavu energiju kako ide iz organa u organ kao magla.

TRAJANJE MEDITACIJE

 

Ukupno trajanje ove meditacije je oko tri minuta.

KOLIKO PUTA SE RADI MEDITACIJA?

 

Ova meditacija se radi svakodnevno, jednom do dva puta.

EFEKTI ŠIVINE MEDITACIJE

 

Šivina meditacija ima vrlo snažnu isceljujuću i opuštajuću moć. U slučaju da u nekom organu, ili delu tela postoje bolovi, preporučljivo je tekst koji se odnosi na njega ponavljati sve dok bol ne prođe, na primer: tamnoplava energija prolazi kroz moj želudac, tamno- plava energija prolazi kroz moj želudac...Izvor:

Knjiga "Aura" autora dr Ljubiše Stojanovića

 

Komentari

Dodaj komentar

Komentar će biti proveren pre nego što se objavi.

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb